Az intézmény bemutatása

Óvodánk Budapest XXI. Kerületében, Csepel központjában található. Az 1973-ban épült, 6 csoportos, 150 gyermek foglalkoztatását biztosító lakótelepi óvoda közel 4500 m²-es területű udvarral, játékházakkal és egy 150 m²-es többfunkciós teremmel rendelkezik. Az óvoda megnyitásától a pedagógiai program az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjának irányelvei alapján valósul meg a nevelőtestület által kidolgozott Mesterségek Bölcsője Kézműves és Német Nemzetiségi Kétnyelvű Óvodai Program alapján.


Az 1990-es évektől kezdett kialakulni óvodánk szakmai profilja. Vegyes életkorú csoportjainkban kézműves műhelyeket rendeztünk be, és 1992-től Népművészeti és Kézműves Óvoda néven működünk. 1996-tól német nemzetiségi kétnyelvű csoportot létesítettünk, és 2002-től elindítottuk második kétnyelvű csoportunkat is. Freinet pedagógia technikáit alkalmazó csoportot indítottunk, majd újabb reformpedagógiai irányzatokat, Montessori és Reggio pedagógiát vezettünk be.


Óvodánk a törvényi, fenntartói rendeletek, a helyi Pedagógiai Program, Minőségirányítási Program, Szervezeti Működési Szabályzat és az óvoda Házirendjében megfogalmazott utasítások alapján működik.


Nevelőtestületünk elkötelezett a minőségirányítási rendszer működtetésében és a működéshez szükséges feltételek megteremtésében.